Zeer geslaagde voetbaldag VV Holten en Go Ahead Eagles

Woensdag 2 mei organiseerde VV Holten samen met Go Ahead Eagles en het AOC uit Twello een voetbaldag op sportpark Meermanskamp in Holten. Het moto van deze dag was “trainen op niveau en met plezier voor een GOED DOEL “. De opbrengst van deze voetbal-clinic wordt namelijk gebruikt voor een voetbalprogramma in Oeganda dat wordt gesteund door Go Ahead Eagles.

Op een zonovergoten sportpark waren er maar liefst 55 kinderen, tussen de 6 en de 12 jaar oud, uit Holten en Markelo op deze dag afgekomen. Na het openingswoord werd er om 9.00 uur begonnen met een gezamenlijke warming-up o.l.v. trainers en jeugdspelers van Go Ahead Eagles en Vitesse. Na de warming-up werden er 5 groepen gemaakt, geselecteerd op leeftijd, die gedurende de ochtend 10 verschillende (behendigheids) oefeningen afwerkten. Er werd door alle jeugd fanatiek meegedaan, want voor alle oefeningen konden punten vergaard worden en konden er leuke prijzen gewonnen worden. Om 12.00 uur was het ochtend programma klaar en werd er buiten gezamenlijk geluncht.

Na de lunch was het tijd voor de Bingo, hier konden leuke Oeganda prijzen in de wacht gesleept worden en ook hier werd er fanatiek gestreden. Om 13.30 uur werd afgetrapt met het voetbalmiddagprogramma, hier werden verschillende toernooivormen gespeeld waar de deelnemers ook weer punten konden vergaren. Om 15.00 uur zat er het programma er op en werd afgesloten met een grote eindpartij, alle trainers tegen de jeugdige deelnemers. Ondanks de aanwezigheid van oud-international Ugur Yildirim en Go Ahead Eagles-speler Sjoerd Overgoor hadden de trainers geen schijn van kans en werd makkelijk gewonnen door de jeugdige deelnemers. Nadat er gezamenlijk was opgeruimd was het tijd voor de prijsuitreiking, uit iedere leeftijdscategorie werden de nummers 1, 2 en 3 naar voren geroepen en zijn ontvingen een fraaie medaille en de nummers 1 kregen daarbovenop een Oeganda prijs. Tenslotte werd er nog een shirt van het nationale team van Oeganda verloot en daarna werd de voetbaldag afgesloten met een dankwoord van de organisatie. “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, de jeugd heeft een superleuke dag gehad waarbij ze veelgeleerd hebben en daarnaast hebben een mooie opbrengst weten te realiseren voor het Oeganda project “aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink van VV Holten. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en onze speciale dank gaat uit naar Go Ahead Eagles en het AOC uit Twello.