Dinsdag 30 oktober Fietsverlichtingavond VV Holten m.m.v. Biketotaal Bloemendal en Veilig Verkeer Nederland

VV Holten wil graag dat al onze leden veilig van en naar de trainingen gaan. Met de herfst en met de bijbehorende wintertijd in aantocht, blijkt dat bij veel van onze jeugdspelers de fietsverlichting niet in orde is. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op.

Om aan dit probleem wat doen heeft Biketotaal Bloemendal uit Rijssen aangeboden om gratis de fietsen van onze jeugdspelers te  controleren op de verlichting. Dinsdag 30 oktober, van 17.30 uur tot 20.30 uur, heeft ieder jeugdlid de mogelijkheid om zijn of haar fiets te laten controleren. Waar mogelijk zal geprobeerd worden om deze te repareren zodat onze jeugd in het vervolg zichtbaar en veilig onderweg kan van en naar Meermanskamp.

Tevens zullen er deze avond medewerker(s) van Veilig Verkeer Nederland  aanwezig zijn om onze (jeugd)leden voorlichting te geven over het belang van een goede fietsverlichting. Er zijn onderzoekscijfers dat ongeveer 60% van de jeugd buiten de Randstad in het schemer/donker geen verlichting voert op de fiets en dus niet zichtbaar is voor automobilisten en andere weggebruikers.

Wij hopen dat we met het organiseren van deze verlichtingsavond een bijdrage kunnen leveren aan de verkeersveiligheid voor onze jeugd.

Met sportieve groet,

Jeugdbestuur VV Holten, Biketotaal Bloemendal en Veilig Verkeer Nederland