Corona proof bingo bij vv Holten op het hoofdveld

HOLTEN – Het was een prachtig gezicht afgelopen vrijdagavond ( 4 september) op sportpark Meermanskamp. Ruim 200 vv Holten-leden die op een terras van 2500 vierkante meter bingo aan het spelen waren. Deze zogenaamde Bingoletti was de grote aftrap van het jubileumjaar waarin Holten 100 jaar bestaat in 2021. “Het idee had ik al een paar jaar, maar dit was de perfecte gelegenheid”, legt Laurens Jan Stam uit. Vele jaren speelde hij met vriend Jeroen Bakker op Tweede Kerstdag, na het kersttoernooi, in de sporthal bingo met alle deelnemende voetballers. “Bert Reijlink erbij en nog wat muzikanten en dan maar draaien, een groot feest! Dat idee wilden we nu weer oppakken, alleen dan buiten.” Het was nog een hele operatie vanwege alle corona-maatregelen, maar dankzij de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren, Holtense muzikanten en de leden (“die zich voorbeeldig gedroegen”) werd het een groot roodzwart feest. Om half negen werd de eerste ronde gespeeld en rond half twaalf speelde de band de laatste noten. Tussendoor werden door scheidsrechter en side-kick Alphons Veenhof, op zijn elektrische Harley, de mensen steeds ondervraagd en verrast. Dit zorgde vaak voor hilarische taferelen. “Een geslaagde avond en hopelijk zijn we snel van corona af en kunnen we de overige festiviteiten ook gaan vieren komend jaar”, aldus Stam.