Holten JO13-1 kampioen

Afgelopen zaterdag, 15 december, is JO13-1 van VV Holten kampioen geworden in de 2e klasse. Dat de ploeg de titel binnen wist te slepen was lange tijd niet meer de verwachting, maar toen de kans zich toch voor deed, greep de ploeg deze met beide handen.

De voorbereiding en bekerwedstrijden van het seizoen deden nog niet vermoeden dat JO13-1 een goede competitie tegemoet ging. In de beker werd twee keer verloren en hier lag de Holtense ploeg dan ook eerder dan gewenst uit. In de competitie ging het beter. Na vijf gespeelde wedstrijden behoorde Holten tot de titelkandidaten. Als de zesde wedstrijd tegen FC Eibergen JO13-2 ook gewonnen werd kon de ploeg een flinke stap in de goede richting zetten. Echter speelde Holten in Eibergen haar onbetwist slechtste wedstrijd van het seizoen en ging met 2-0 onderuit. Het kampioenschap leek verkeken.

Wat volgde in de weken hierna, had echter niemand kunnen verzinnen. Na de wedstrijd tegen Eibergen leken er nog drie kandidaten voor het kampioenschap over: WVV ’34 JO13-1, FC Eibergen JO13-2 en Sp Neede JO13-1. WVV won ruim van Eibergen en leek de nieuwe favoriet. Zou WVV van Neede winnen dan hadden zij de titel te pakken. Echter won Neede deze wedstrijd met 1-0, waardoor Neede ineens weer koploper werd. Alles hing af van de laatste wedstrijd, VV Holten JO13-1 - Neede JO13-1, Neede had aan slechts één punt tegen Holten genoeg, terwijl Holten de volle winst moest pakken.

 

Zaterdag 15 december 2018 was de dag waarop deze titanenstrijd gestreden zou worden, het er prachtig bijliggende hoofdveld van Meermanskamp was het toneel. De Needense trainer had er vertrouwen in, hij bleek de Holtense ploeg te kennen dus te weten hoe zij bestreden moest worden.

Uiteindelijk kwam hier in de praktijk niet veel van terecht. Na het eerste aftasten pakte Holten duidelijk het initiatief. Met veel balbezit, snelheid op de vleugels en mooie combinaties vanuit het middenveld werd Neede teruggedrongen op eigen helft. Kwam Neede er eens uit dan stond de verdediging van Holten gevaarlijke uitbraken niet toe. Na 16 minuten volgde de beloning voor het goede spel van Holten. Na een mooie aanval werd spits Pelle gevloerd in het strafschopgebied en floot de scheids onverbiddelijk: penalty! Aanvoerder Niek ontfermde zich over dit buitenkansje en schoof de bal gedecideerd onderin de hoek, 1-0! Holten bleef hierna de bovenliggende ploeg en ging gretig op zoek naar meer goals. Ondanks enkele goede kansen bleef het 1-0 tot aan de rust.

Na rust gaf Holten direct weer volop gas, van enige zenuwen of twijfel leek geen enkele sprake te zijn. Door meteen volop druk te zetten en naar voren te stormen kwam Neede direct weer in de problemen. Holten veroverde de bal, direct werd de aanval gezocht en kwam de bal via Pelle voor de voeten van de net ingevallen Oscar. Oscar twijfelde geen moment en schoot de bal, na 55 seconden in de 2e helft, met zijn ‘chocolade-linker’ en zijn eerste balcontact van de wedstrijd, beheerst in de goal, 2-0!

Was het nu bekeken? Het wedstrijdbeeld en de score deden vermoeden van wel. Holten bleef de dominante ploeg. Neede probeerde er wel uit te komen maar werd telkenmale goed gestopt door de Holtense defensie en middenveld. De aansluitingstreffer zou echter toch vallen. In de 43e minuut kwam Neede eigenlijk voor het eerst in de tweede helft eens echt in de buurt van Melle. Een mislukte voorzet en vreemde boog later lag de bal ineens achter Melle in de goal, 2-1. De trainer van Neede putte hier hoop uit en probeerde zijn ploeg naar voren te schreeuwen voor het laatste kwartier.

Waar Holten eerder in Eibergen nog wel last leek te hebben van zenuwen voor zo’n belangrijke wedstrijd, was hier nu geen enkele sprake van. Holten bleef, ondanks de tegengoal, goed voetballen en Neede werd ‘gewoon’ weer teruggedrongen op eigen helft. Zo’n 10 minuten voor tijd volgde hiervoor de beloning. Rens kwam opzetten vanaf links, liet zijn directe tegenstander (alweer) zijn hielen zien en rondde schitterend af, een krul in de verre hoek. Hij bekroonde hiermee een uitstekende wedstrijd en gooide de wedstrijd nu echt in het slot, 3-1. Met deze goal ebde ook het laatste beetje vertrouwen bij Neede weg en Holten kon vervolgens de wedstrijd rustig uitspelen. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot, de titel was binnen en de allesbeslissende wedstrijd op zeer overtuigende wijze gewonnen!

Na de ‘Party-bubbels’ en een snelle hap, gingen ploeg en staf samen op de platte wagen door het dorp. Eenmaal teruggekomen op Meermanskamp volgde de volgende verrassing; frisdrank, frites en een snack. En als klap op de vuurpijl kreeg de ploeg ook nog eens een bowlingarrangement bij Landal Twenhaarsveld aangeboden door de Supportersvereniging Der Rood Zwarters!