Espelo winnaar stratenvoetbaltoernooi 2019

Afgelopen zaterdag 15 juni stond sportpark Meermanskamp in het teken van alweer de 17e editie van het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi. De druilige start beloofde niet veel goeds, maar uiteindelijk brak toch gelukkig de zon door. En dat was goed nieuws voor de twaalf ploegen die zaterdag aan de aftrap stonden om de eer van hun straat te verdedigen.

In poule A streden de Noordenbergstraat, Look / Borkeld, Oranje- / Dorpstraat 1 en Dijkerhoek om een plekje in de halve finale. Het bleek een gewaagde poule, waar niet de titelhouders van Oranje- / Dorpstraat 1 maar de Noordenbergstraat aan het langste eind trok en zich mocht opmaken voor de tweestrijd tegen de winnaar uit poule B. Hier speelden De Kol-Noord, Holterbroek, Beuseberg en Espelo voor de broodnodige punten. Espelo bleek zich naar de meeste punten te hebben geknokt en wist dus dat het zich kon opmaken voor de clash met de Noordenbergstraat.

In de laatste poule was het de Liezen die ongeslagen haar poule overleefde. Zowel Oranje-/ Dorpstraat 2, de Haar-Noord als de debutanten van de Nieuwe Kol bleken niet opgewassen te zijn tegen de verrassend goed voetballende equipe van de Liezen. Het bepalen van de tegenstander in de tweede halve finale gaf de organisatie flinke kopzorgen. De beste nummer twee zou namelijk doorgaan naar de halve finale. Uiteindelijk bleken zowel Look / Borkeld en de Beuseberg hiervoor in aanmerking te komen. Beide teams hadden zes punten verzameld, maar de rooien van de Beuseberg bleken een iets beter doelsaldo te hebben en mochten met de Liezen gaan uitmaken wie de finale ging spelen.

De eerste tweestrijd in de halve finale werd in het voordeel beslist van Espelo, dat uiterst effectief bleek en met 2-1 te sterk was voor de Noordenbergstraat. De tweede halve finale leek lang af te steven op 0-0, maar in de laatste vijf minuten bleek de Liezen toch orde op zaken te stellen en schoof het de Beuseberg uiteindelijk met 2-0 opzij.
Dat betekende dat de teams van de Noordenbergstraat en de Beuseberg zich mochten opmaken voor een slopende penaltyserie om de derde en vierde plek, pal voor het fanatieke publiek achter de goal. De mannen van de Beuseberg bleken net iets minder klamme handjes te hebben en veroverden de derde plek.

Tijdens de finale zag de zon haar kans schoon om nog een extra zware dimensie toe te voegen aan deze toch al behoorlijke slijtageslag. Zowel Espelo als de Liezen leken uitgeblust, getuige de vele ruimtes op het middenveld. Toch was het Espelo dat bij de kantwissel met 2-0 voor stond. Maar wie verwacht had dat deze wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit. Want het team van de Liezen kwam de tweede helft knap terug tot 2-2, waardoor ook deze finale beslist moest worden door strafschoppen. Espelo bleek niet alleen goed te zijn in de lange bal hanteren, het bleek ook heel aardig strafschoppen te kunnen nemen. Zodoende mochten de mannen van Espelo de wisselbeker mee naar huis nemen. Hopelijk verdient deze een mooie plek in het nieuwe hart van Espelo.

Na afloop bedankte de voorzitter van de activiteitencommissie van v.v. Holten, Jan Beltman de vele vrijwilligers, sponsors en spelers voor hun bewezen diensten. Daarbij vergat hij uiteraard niet om ook de prijzen uit te delen aan de winnaars, waaronder de Fair-Play-Cup aan het team van Holterbroek.
Volgend jaar zal het stratenvoetbalspektakel zich weer verplaatsen naar sportpark ’t Vletgoor en gaan we zien of Espelo de winst kan prolongeren.