VV Holten optimistisch de winterstop in

Ondanks de slechte weersvooruitzichten vooraf kon er verassend genoeg toch gevoetbald worden in Bathmen. Een mooie gelegenheid om voor de winterstop nog een stap te kunnen maken richting de subtop na een rumoerige periode waarin Holten heeft besloten afscheid te nemen van de hoofdtrainer.

De club heeft Erik Peters en Gerard Heck bereid gevonden om het restant van het seizoen op te pakken. In de korte tijd die ze hadden heeft het duo vooral de nadruk gelegd op de teamspirit en de discipline binnen de groep. Ook de trainer van ABS deed nog een poging om de heren van Holten te prikkelen, door in de lokale media te stellen dat “het wel duidelijk was dat ABS ging winnen”.  Dit tot verbazing van de Holtenaren, de resultaten van het vorige seizoen gaven toch geenszins aanleiding tot een dergelijke boude uitspraak. Tot zover wat vooraf ging, over tot de wedstrijd.

Holten had, mede door het slechte veld, moeite om het spel te maken en was slordig met de passes. ABS maakte hier handig gebruik van door goed pressie te spelen en kreeg daardoor zelfs de betere kansen in de omschakeling. Dit resulteerde verder niet in doelpunten. In de rust is besloten wat minder gebruik te maken van een inschuivende laatste man, om zodoende ABS niet uit te nodigen om gevaarlijk te worden via de counter.

Kort na rust was het al snel raak, jongeling Gijs Martens bediende Jaap Huisman met een voorzet op maat en deze kopte de bal fraai tegendraads in. Na de 0-1 was het Holten die zowel fysiek als voetballend de meerdere was, helaas werd dit niet uitgedrukt in doelpunten. Kansen waren er genoeg, Bas Tuitert die zich tweemaal knap vrijspeelde kreeg de bal jammerlijk niet langs de forse keeper van ABS. Ook de ingevallen Harm Jansen, schijnbaar verrast door de bal die in de rebound pardoes voor zijn voeten viel, kreeg de bal er niet in. ABS, dat nu gedwongen was om zelf het spel te maken en dit duidelijk niet gewend was, beperkte zich vooral tot lange ballen waar de holtense verdediging wel raad mee wist. Na een hectische slotfase met veel duels gaf de scheidsrechter het verlossende fluitsignaal en was er de blijdschap bij Holten, dat nu gerust kan gaan genieten van de oliebollen en na de winterstop met frisse zin de ingeslagen weg zal willen vervolgen.