VV Holten haalt uit in Raalte

Na de ruime overwinning een week geleden tegen Haarle, mochten de mannen van trainer Richard van Dellen vandaag op bezoek bij promovendus SV Raalte.

SV Raalte begint goed aan de wedstrijd en krijgt na 7 minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Uit een corner wordt de bal op doel gekopt en kan Frank Marsman de bal op de lijn redden, waarna een tweede poging door doelman Davy Tuitert met de voet wordt gered. In de 10e minuut komt een voorzet van Daan Wissink bij Tom Lenderink, maar deze heeft zijn vizier nog niet op scherp. In de 12e minuut komt Martijn van de Werken vrij voor de Raalte doelman, gaat erlangs maar de doelman kan met de vingertoppen de inzet toch nog tot corner verwerken. In de 15e minuut kan een Raalte aanvaller aan de buitenspelval ontsnappen en plaatst de bal hard langs de uitgekomen doelman Tuitert, 1-0. In de 20e minuut krijgt Raalte een vrije trap op zo’n 25 meter van het Holter doel. De scheidsrechter houdt zijn arm omhoog, waardoor de Holten spelers in de veronderstelling zijn dat het een indirecte vrije trap betreft. De bal wordt fraai ineens in het doel geschoten, maar om die reden gaat doelman Tuitert er ook niet echt voor. Waarom de scheidsrechter de goal ook na protesten uiteindelijk goedkeurt is bij de schrijver van dit stuk niet bekent. Even als vorige week staat Holten op een 2-0 achterstand. Een minuut later kopt Bas Tuitert de bal, uit een voorzet van Sjors van Gerresheim, van dichtbij raak, 2-1. In de 30e minuut wordt een harde lage voorzet van Lenderink door Van de Werken tot doelpunt gepromoveerd, 2-2. In de 38e minuut is er een goede uitbraak van Raalte met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers. Doelman Tuitert plukt de bal echter van de voet van de aanvaller die juist dacht te gaan scoren. In de 40e minuut wordt een prima schot van Gijs Martens van de rand van het strafschopgebied op katachtige wijze door de Raalte doelman uit de hoek gedoken. In de 42e minuut legt Martens de bal opzij voor Leon Oudenampsen, die zijn harde inzet door de doelman gepareerd ziet worden.

In de 48e minuut een prachtige steekpass van Lenderink op Van de Werken. De Raalter doelman werpt zich in de baan van Van de Werken’s inzet, maar die pikt de gesmoorde bal op en prikt de bal vlak achter de verre paal in het doel, 2-3. In de 55e minuut een vrije trap voor Holten op zo’n 20 meter. De bal gaat prima over de muur, maar de goed keepende Raalte doelman tikt hem onder de lat weg tot corner. Uit deze corner van Martens kopt Van de Werken de bal over het doel. In de 59e minuut is een voorzet van Van de Werken net te scherp voor Martens, maar de daarachter opgedoken Bas Tuitert kan hem wel binnenwerken, 2-4. Een minuut later levert hoog druk zetten Van de Werken een goede kans op, maar zijn schot verdwijnt rakelings naast het doel. In de 68e minuut wordt Bas Tuitert diep gestuurd. Geflankeerd door twee verdedigers werkt hij de bal langs de uitgekomen doelman en schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek de bal binnen voor een aanstormende verdediger, 2-5. In de 74e minuut wordt uit een corner voor Raalte de bal op doel gekopt en kan deze op de doellijn gered worden door Oudenampsen, waarna de rebound via Van Gerresheim naast het doel verdwijnt. In de 76e minuut een prima voorzet van Harm Jansen richting Bas Tuitert, maar de Raalte doelman kan redden. In de 84e minuut een voorzet van Glenn Koerkamp op Bas Tuitert, die de bal opzij legt voor Lenderink wiens inzet via een verdediger op de doellijn in het doel verdwijnt, 2-6. In de 87e minuut kopt Jansen de bal uit een corner van Koerkamp tegen de touwen 2-7. Een minuut later wordt Bas Tuitert belaagt door drie Raaltenaren, maar weet toch Lenderink te bedienen, die de 2-8 binnen schiet. Nu gaat het snel en heb ik gemist hoe Jansen aan de bal kwam, maar de stift over de doelman was prachtig, 2-9. Het slotakkoord is voor Klaas Martens die zijn voorzet via een verdediger in het doel ziet verdwijnen, 2-10.

Opstelling Holten: Davy Tuiter; Sjors van Gerresheim, Joep Keijzer, Frank Marsman (72. Harm Jansen), Rob Hofman (63. Klaas Martens); Daan Wissink ©, Gijs Martens, Leon Oudenampsen; Tom Lenderink, Bas Tuitert, Martijn van de Werken (81. Glenn Koerkamp)