Remise voor Holten tegen koploper

Het duel is pas twee minuten oud als bij een duel de bal hoog de lucht in gaat en land binnen het strafschopgebied van Diepenveen, waar Glenn Koerkamp zich breed maakt om de bal te controleren en licht uit balans wordt gebracht. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter was eenieder benieuwd wat er ging volgen en tot ieders verbazing werd het een strafschop. Dit cadeautje werd door Bas Tuitert uitgepakt en de 1-0 was een feit. In de 4e minuut kan een schot van buiten ‘de 16’ door Davy Tuitert naast het doel worden getikt. Uit de daarop volgende corner ontstaat weer een doelkans en de bal komt tegen de onderkant van de lat en voor aanvallers kunnen profiteren tikt doelman Tuitert de bal weer uit de gevarenzone. In de 7e minuut is er een knappe aanval van Diepenveen dwars door het hart van de Holter defensie, maar voor de trekker overgehaald kan worden heeft doelman Tuitert zich op de bal geworpen. In de 10e minuut krijgt Diepenveen een vrije trap op een aantrekkelijke plek even buiten het Holter strafschopgebied. De bal gaat over de muur, maar ook over de deklat. In de 20e minuut wurmt een Diepenveense aanvaller zich behendig tussen twee verdedigers door binnen het Holter strafschopgebied en probeert vervolgens tevergeefs doelman Tuitert te verrassen met een puntertje, maar wederom kan die redding brengen. In de 23e minuut kan de Diepenveense doelman de bal uit een voorzet van Jaap Huisman tot corner verwerken voor Bas Tuitert er iets mee kan. In de 28e minuut verslikt een Diepenveense verdediger zich op de middellijn en kan Harm Jansen richting het vijandelijke doel; hij lobt de bal over de uitgekomen doelman, maar de bal gaat ook net over het doel. In de 32e minuut beland de bal na een afgeslagen voorzet voor de voeten van een Diepenvener die vol uithaalt en doelman Tuitert, die al wekenlang in topvorm is, miraculeus ziet redden. In de 39e minuut ziet de scheidsrechter een kans zijn fout uit de tweede minuut te herstellen en geeft Diepenveen een penalty. Ook dit cadeautje wordt feilloos benut, 1-1. In de rust wordt druk gespeculeerd wat hij zou hebben gezien en de meeste stemmen waren voor een handsbal. Achteraf blijkt hij te hebben gezegd een duw te hebben waargenomen. Uiteindelijk kon iedereen er vrede mee hebben, daar de eerste penalty er ook geen was.

In de 54e minuut eindigt een beloftevolle aanval van Holten op de rand van het strafschopgebied van de gasten en countert Diepenveen razendsnel. Een doelkans uit een prima voorzet kan door Werner Lubbersen nog net met een sliding worden verhinderd. In de 58e minuut wordt de bal uit een voorzet van Leon Oudenampsen door Bas Tuitert verlengt op Jaap Huisman die genoeg wordt gehinderd om vervolgens niet tot een doelpoging te komen. In de 72e minuut eindigt een Diepenveense aanval met een schot dat door doelman Tuitert met de voet tot corner kan worden verwerkt. In de 77e minuut profiteert Diepenveen ervan dat de scheidsrechter een overtreding niet affluit en sneller reageert dan de Holter defensie en wordt de bal buiten bereik van Tuitert in de verre hoek gekrult, 1-2. Twee minuten later passeert invaller en B-speler Martijn van de Werken een paar tegenstanders en vanaf de punt van het strafschopgebied krult hij de bal in de verre hoek, 2-2.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Werner Lubbersen, Yordi Landeweerd, Frank Marsman, Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen ©, Glenn Koerkamp, Mick Hofman (46. Gijs Martens); Bas Tuitert, Jaap Huisman (74. Martijn van de Werken), Harm Jansen