VV Holten eindigt poulefase beker met een remise

Holten speelt de laatste poulewedstrijd in de beker tegen Orderbos in de wetenschap dat het reeds poulewinnaar is.

Het zal zeker niet bewust gaan, maar Holten begon minder scherp aan het duel dan het gebruikelijk doet. Voorin minder dreiging en achterin wat meer slordigheden. Dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor de ploeg uit Apeldoorn. Uit een van deze kansen komen de bezoekers zelfs op voorsprong, 0-1. Maar ook Orderbos was soms slordig achterin. Martijn van de Werken kan geheel vrijstaand op de 16 meterlijn recht voor het doel de bal aannemen en de hoek uitkiezen, 1-1. Met deze stand gaan beide ploegen beginnen aan de theepauze.

De tweede helft is Holten de betere ploeg en komt het via Bas Tuitert al snel op voorsprong, 2-1. Deze fase wordt gewoonlijk de tegenstander overrompeld met aanvallen en de score opgevoerd. En wanneer dit niet gebeurd treed een oude voetbalwet in werking en krijg je er een tegen. Zo ook nu wanneer Orderbos de 2-2 op het bord brengt. Holten blijft de aanval zoeken en creëert een aantal mooie kansen. Eén van deze kansen wordt door Bas Tuitert verzilvert, 3-2. Holten lijkt ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten, tot drie minuten voor het einde een Apeldoornse aanvaller in de punt van het strafschopgebied over het been gaat van een Holter verdediger. De penalty wordt raak geschoten en de laatste poulewedstrijd eindigt in een remise, 3-3.

Met een doelsaldo van 13 voor en 5 tegen is de ploeg van trainer Richard van Dellen alweer bezig zoals het vorige seizoen was geëindigd. En hopelijk een mooi vervolg in de beker in het verschiet!

Opstelling Holten: Jesse Ulfman; Sjors van Gerresheim, Joep Keijzer, Frank Marsman, Rob Hofman; Daan Wissink © (60. Glenn Koerkamp), Leon Oudenampsen, Gijs Martens; Tom Lenderink, Bas Tuitert, Martijn van de Werken (.. Dylan van der Hulst)