Monsterscore voor vv Holten

Omdat de vorige week er geen scheidsrechter was, speelde Holten vandaag zijn eerste competitiewedstrijd tegen een gehavend DAVO. Vanaf de aftrap is Holten gretig en gaat op jacht naar een eerste treffer. In de 3e minuut wordt Max Scheperman binnen het strafschopgebied van DAVO onderuit gehaald en gaat de bal op de stip. Gijs Martens is de man voor deze klus en schiet beheerst de 1-0 tegen de touwen. In de 5e minuut wordt de bal uit een voorzet van rechts door Martens rakelings naast gekopt. In de 10e minuut is er een snelle omschakeling na een balverovering op het middenveld en wordt er geopend op Scheperman. Die legt de bal terug op Glenn Koerkamp die de bal in de korte hoek raak schiet, 2-0. In de 13e minuut een korte corner van Koerkamp naar Leon Oudenampsen die terugkaatst op Koerkamp die vervolgens hoog bij de verre paal Bas Tuitert vindt die de 3-0 binnenkopt. In de 18e minuut komt Rob Hofman goed voor zijn man en gaat de vrije ruimte voor hem in en besluit met een prachtige boogbal over de keeper, 4-0. Na een individuele actie net buiten het DAVO strafschopgebied, in de 20e minuut, verrast Martens de DAVO doelman met een loepzuiver schot in de verre hoek, 5-0. Dan gaat de eerste storm even liggen, heeft Holten nog steeds de overhand, maar wordt er even niets gecreëerd. Tot de 34e minuut wanneer Oudenampsen wordt vrijgespeeld in het DAVO strafschopgebied en hij onberispelijk binnenschiet, 6-0. In de 39e minuut een lepe stiftbal van Martens over de keeper, maar de bal gaat rakelings voorlangs de tweede paal en over de achterlijn. Twee minuten later jaagt Scheperman goed door richting de DAVO doelman en springt in de baan van het schot waarna de bal naast verdwijnt.

In de rust legt trainer Richard van Dellen de noodzaak van het doorpakken en de score uitbouwen uit. Ook vorig seizoen had Holten twee maal zo’n ruime voorsprong in de rust en werd er in de tweede helft niet meer gescoord (tegen DAVO en Raalte). Op het eind van de competitie kwam Holten één doelpunt tekort om aan de nacompetitie deel te mogen nemen.

Dit lijkt eerst niet het gewenste effect te hebben. Eerst komt DAVO uit een vrije trap in de 48e minuut op 6-1. De bal gaat langs de muur en buiten bereik van doelman Davy Tuitert via de paal het doel in. In de 70e minuut wordt het, wederom uit een vrije trap, 6-2. Ditmaal wordt de bal onderweg van richting veranderd, wat doelman Tuitert kansloos laat. Dan recht Holten de rug voor een lang slotoffensief. In de 72e minuut knikt Harm Jansen de bal uit een voorzet van Martens buiten bereik van de doelman in het DAVO doel, 7-2. In de 79e minuut bedient Hofman de vrij staande Bas Tuitert, die de bal kan aannemen en beheerst de bal langs de doelman in het doel schuift, 8-2. In de 82e minuut passt Koerkamp naar Jansen en die schiet van buiten het strafschopgebied de 9-2 tegen het net. Twee minuten later beland de bal weer voor de voeten van Jansen die nu via de binnenkant van de paal de 10-2 raak vuurt. In de 86e minuut verdwijnt de bal, uit een voorzet van Hofman, via een DAVO verdediger achter zijn eigen doelman, 11-2. In de 88e minuut loopt Dylan van der Hulst vanaf het middenveld met grote passen het DAVO strafschopgebied binnen en schiet de 12-2 achter de DAVO goalie. Een 13e Holten treffer komt er niet, omdat eerst de DAVO doelman een vlammend schot van Stan van de Berg uit het doel ranselt. En even later verschijnt Bas Tuitert na een steekpass van Koerkamp vrij voor het doel en tegen zijn gewoonte in verdwijnt de bal naast het doel.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg, Jordy Landeweerd (75. Patrick Klaasses), Frank Marsman, Rob Hofman; Daan Wissink © (65 Dylan van der Hulst), Leon Oudenampsen, Gijs Martens; Max Scheperman (46. Harm Jansen), Bas Tuitert, Glenn Koerkamp