Holten wint in matige pot van Ulu Spor

Na de klinkende overwinning van vorige week, stond vandaag de uitwedstrijd tegen een andere laagvlieger op het programma. Verhalen over eerdere ontmoetingen bij Ulu Spor beloofden een pittige middag. Het tegenover gestelde bleek het geval. Ulu Spor bleek nog minder dan DAVO de week ervoor. Het verschil maakte Holten zelf, door een te laag tempo en door veelal de moeilijke oplossingen te zoeken. De eerste goede aanval komt dan ook pas in de 9e minuut als Harm Jansen een één-tweetje aangaat met Max Scheperman wat hem alleen voor de keeper had gebracht, ware het niet dat de laatste verdediger hem binnen het strafschopgebied onreglementair naar het kunstgras werkte. De toegekende penalty is een klus die Gijs Martens ook deze keer weer klaart, 0-1. De volgende goede aanval van Holten komt in de 18e minuut als Jansen de bal breed legt voor Glenn Koerkamp, wiens doelpoging wordt geblokt door een alerte verdediger. In de 25e minuut opent Frank Marsman uit een vrije trap naar de zijkant op Koerkamp die de bal voorgeeft achter de Zwolse verdediging, maar de bal is net te scherp voor Jansen die een teenlengte tekort komt. In de 28e minuut een prachtige pass van aanvoerder Daan Wissink op Max Scheperman, die gaat goed richting achterlijn en wanneer zijn voorzet niet licht getoucheerd werd door een verdediger stonden er twee Holten aanvallers klaar om binnen te werken. In de 31e minuut jaagt Scheperman goed door op een bal die hij nooit meer kan halen, maar dwingt zo de keeper direct weg te werken. Die doet dit zo in de voeten van Jansen die de bal ineens in het lege doel schiet, 0-2. Bijna vanaf de aftrap stoomt Ulu Spor op, is Holten nog niet bij de les en wordt dit afgestraft , 1-2. In de 36e minuut gaat de hardwerkende Scheperman op karakter langs zijn directe tegenstander en kan zijn voorzet ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. In de 40e minuut een sublieme pass van Leon Oudenampsen achter de verdediging in de loop van Martens die beheerst de bal onder de uitgelopen keeper door in het doel schuift, 1-3.

Ook in de tweede helft worden de toeschouwers niet verwent met aantrekkelijk voetbal met veel spanning en doelgevaar. De scheidsrechter deelt in de malaise en gaat door het continue geklaag van de Ulu Spor routiniers pietluttig fluiten in een verder uiterst sportieve wedstrijd. Met enkele spelregels wordt gemarchandeerd om verder geklaag te voorkomen. Na een overtreding van Holten wordt prima voordeel gegeven en levert de aanval van Ulu Spor een doelkans op, maar nadat deze wordt gered door doelman Davy Tuitert, wordt alsnog de vrije trap gegeven. Na een overtreding op de rand van het strafschopgebied moet de vrije trap ruim vijf meter naar achter genomen worden. Uiteindelijk heeft het geen enkele invloed op de uitslag, maar voor toeschouwers vreemd te zien.

Het eerste noemenswaardige moment is in de 67e minuut wanneer invaller Dylan van der Hulst met een lichaamsschijnbeweging enkele verdedigers op het verkeerde been zet en met een droge schuiver, van zo’n 18 meter van het doel, de 1-4 binnen schiet. In de 77e minuut moet doelman Tuitert gestrekt naar de benedenhoek om een tweede treffer te verijdelen. Twee minuten voor het eindsignaal stuurt Martens met een prachtige aanname zijn tegenstander het bos in en is het eigenlijk jammer dat de doelman juist deze bal wel red en daarna de rebound van Van der Hulst ook. Laatstgenoemde houdt de bal binnen het speelveld en zet voor op Scheperman, die de bal iets achter zich krijgt waardoor zijn schot krachteloos is en de doelman kan redden.

Uiteindelijk is de 1-4 een prima uitslag en hopen we volgende week echte tegenstand te krijgen en een echte wedstrijd om te aanschouwen. Zwaarbevochten overwinningen zijn immers de mooiste!

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg, Jordy Landeweerd, Frank Marsman, Rob Hofman (84. Patrick Klaasses); Daan Wissink ©, Leon Oudenampsen, Gijs Martens; Glenn Koerkamp (79. Sjors van Gerresheim), Max Scheperman, Harm Jansen (59. Dylan van der Hulst)