Holten wint inhaalwedstrijd van SV Zwolle

Donderdagavond 14 november togen de mannen van Richard van Dellen voor de tweede maal richting sportpark Marslanden, nadat de wedstrijd uit de eerste speelronde destijds niet doorging vanwege het ontbreken van een scheidsrechter.

Holten begint scherp en gretig, neemt het initiatief en gaat zorgvuldig op zoek naar het doel van SV Zwolle. De eerste grote kans is dan ook voor Holten, wanneer Gijs Martens vanaf een metertje of 18 mag aanleggen voor een vrije trap. De bal wordt keurig buiten bereik van de keeper in de bovenhoek gekruld, 0-1. De thuisploeg probeert met de lange bal de voorwaartsen in stelling te brengen. In de 20e minuut lijkt zo’n lange pass gevaar op te leveren Maar dan is daar nog doelman Davy Tuitert die alert zijn doel uitkomt en omdat hij zijn strafschopgebied heeft moeten verlaten de bal met de borst controleert en daarna rustig uitverdedigt. Drie minuten later combineert SV Zwolle door het midden en komt een aanvaller alleen voor doelman Tuitert, die de inzet via zijn been naast het doel ziet verdwijnen. Uit de daarop volgende hoekschop kopt dezelfde aanvaller naast. Zo rond de 35e minuut is er een schot van Zwolle die door een Holtense verdediger kan worden geblokt (zou volgens mij anders een goal zijn geweest (wie was dit) Ook Holten is wel dreigend, zonder tot echte doelkansen te komen. De laatste grote kans voor de theepauze is voor de gastheren. In de 42e minuut wordt de bal uit een voorzet in een geheel vrijstaande positie compleet gemist.

In de tweede helft is de eerste kans weer voor Holten. In de 53e minuut na een aanval over meerdere schijven, wordt Martens aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied en draait zich knap vrij, waarna zijn schot maar rakelings voorlangs het Zwolse doel gaat. SV Zwolle komt deze fase niet verder dan af en toe een plaagstootje. De volgende grote kans is wederom voor Holten als captain Daan Wissink in de 66e minuut Martijn van de Werken wegsteekt richting het Zwolse doel. Die zoekt een schietkans en zijn doelpoging van de punt van het vijfmeter gebied kan worden gered door de Zwolse doelman. Vier minuten later dolt Martens zijn directe tegenstander op de achterlijn en geeft de bal voor het doel, waar Van de Werken zijn inzet rakelings naast ziet gaan. In de 79e minuut een uitbraak van Holten via Van de Werken over rechts. Binnen het Zwolse strafschopgebied kan een laatste verdediger de bal nog net tot corner verwerken en zo de voorzet op de geheel vrijstaande Bas Tuitert eruit halen. In de 84e minuut wordt dezelfde Tuitert richting de cornervlag gedreven, waar hij de ruimte krijgt om voor te zetten. De voorzet kan door de doelman maar net onder de lat worden weggetikt ten koste van een corner. Een minuut later kan de Zwolse doelman de bal uit de hoek ranselen als Max Scheperman de bal uit een voorzet van Martens goed inkopt.

Opstelling Holten; Davy Tuiter; Patrick Klaasses, Joep Keijzer, Frank Marsman, Rob Hofman; Daan Wissink ©, Gijs Martens, Leon Oudenampsen; Glenn Koerkamp (57. Martijn van de Werken), Bas Tuitert, Max Scheperman (79. Dion Reusink).