Holten verplettert Ulu Spor

Vandaag kwam de rode lantaarndrager, Ulu Spor, op bezoek op het fraaie sportpark Meermanskamp. Ondanks de lage klassering van de gasten, hebben zij enkele goede spelers. En zo af en toe wil er nog wel eens een duel ontsporen. Trainer Richard van Dellen drukt zijn spelers vooraf op het hart de bal vlot rond te laten gaan en uit de duels te blijven en wat er ook gebeurd in het veld je eigen spel blijven spelen.


Foto: Math Willems

Holten neemt vanaf de aftrap het initiatief, laat zoals afgesproken het balletje rondgaan en zoekt geduldig naar een opening. In de 7e minuut komt het eerste doelgevaar, wanneer een voorzet van Leon Oudenampsen door Bas Tuitert tegendraads bijna over de doelman wordt gekopt. Deze kan er nog net zijn hand achter krijgen en voorkomt zo een vroege tegentreffer. In de 18e minuut gaat Rob Hofman ála Coen Moulijn (voor degenen die hem niet kennen, deze kun je terugzien op YouTube) langs zijn tegenstander en levert een perfecte voorzet af op Bas Tuitert die de bal voor het inkoppen heeft, 1-0. Drie minuten later krijgt Holten een vrije trap op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel. Frank Marsman kruipt achter de bal en ziet zijn poging rakelings over de kruising scheren. Zo halverwege de eerste helft zijn er enkele Zwolse spelers die alle beslissingen van de scheidsrechter van commentaar voorzien. Deze is daar niet van gediend en laat dit merken.

In de 32e minuut komt een steekpass via een tegenstander voor Bas Tuitert die met een harde schuiver de doelman kansloos laat, 2-0. Drie minuten later ziet Oudenampsen de bal uit een vrije trap op de lat belanden en de rebound van Mick Hofman kan vervolgens met de voet gered worden door de Zwolse doelman. In de 37e minuut komt de Zwolse doelman met de schrik vrij, wanneer hij een schot van Joep Keijzer door zijn handschoenen laat glippen, maar de lat wederom redding bied. In de 38e minuut geeft Mick Hofman een fraaie steekpass door het hart van de defensie op Dylan van der Hulst, die de keeper omspeelt en de 3-0 binnen schiet. Voor de derde vrije trap even buiten het Zwolse strafschopgebied meld Harm Jansen zich. Hij probeert het hard laag langs de muur, maar de doelman kan redden. In de 44e minuut eindigt een mooie aanval met een voorzet vanaf de achterlijn van Mick Hofman die door Jansen kan worden binnen gewerkt, 4-0. Een minuut later wordt een voorzet door Sjors van Gerresheim koppend verlengt naar Dylan van der Hulst die het leer vervolgens in het doel kopt, 5-0.

Holten begint de tweede helft zoals ze de eerste is geëindigd, op jacht naar doelpunten. In de 49e minuut wordt een voorzet van Max Scheperman door Jansen ineens in de korte hoek gevolleerd, 6-0. Twee minuten later wordt de bal uit een voorzet van links door Van Gerresheim niet goed geraakt en wordt de liggende bal door Stan van de Berg over de doellijn gewerkt, 7-0. Dit is het moment dat de Zwollenaren zich weer helemaal met hun strijd tegen de scheidsrechter bezig hielden. In de 55e minuut is een voorzet van Van der Hulst net te scherp voor Scheperman die een teenlengte tekort komt. In de 60e minuut krijgen twee Zwolse spelers een rode kaart en ziet de scheidsrechter zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na een kleine 10 minuten wordt het duel hervat. In de 61e minuut wordt de bal uit een voorzet van Scheperman door Jansen met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd, 8-0. In de 69e minuut gaat de zojuist ingevallen Glenn Koerkamp een één-tweetje aan met Jansen binnen het Zwolse strafschopgebied en kan de 9-0 op het scorebord. In de 72e minuut geeft Scheperman de bal van links voor op Koerkamp, die de bal van randje 16 ineens op de slof neemt en de bal in het doel ziet verdwijnen, 10-0. In de 74e minuut waagt aanvoerder Oudenampsen een schot van buiten de 16 dat onderweg licht van richting wordt veranderd, waardoor de keeper het nakijken heeft, 11-0. Twee minuten later ziet ook Van der Hulst zijn schot, van net buiten het strafschopgebied, via een tegenstander in het doel verdwijnen, 12-0. Een minuut later kopt Jansen de bal uit een voorzet van

Rob Hofman tegen de touwen, 13-0. Een minuut later krijgt Holten een vrije trap net buiten de punt van het strafschopgebied. Koerkamp krult de bal net voorlangs de verre paal. In de 80e minuut passeert Koerkamp zijn tegenstander in het vijandelijke strafschopgebied en wordt hierbij gevloerd, penalty. Jansen gaat achter de bal staan en schiet zijn vijfde van de middag binnen, 14-0.

Ondanks dat het pas de 80e minuut is besluit de scheidsrechter dat het genoeg geweest is en fluit voor het einde.

Een compliment voor de mannen van Richard van Dellen, die zich prima aan de afspraak hebben gehouden en zich niet hebben gemengd in de negativiteit en zich enkel met hun taak bezig hielden.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Sjors van Gerresheim (70. Klaas Martens), Stan van de Berg, Frank Marsman, Rob Hofman; Leon Oudenampsen ©, Mick Hofman (66. Glenn Koerkamp), Joep Keijzer; Harm Jansen, Bas Tuitert (36. Max Scheperman), Dylan van der Hulst