Holten verliest van uiterst effectief SV Zwolle

Vandaag is SV Zwolle te gast op Sportpark de Meermanskamp. De Zwollenaren staan verrassend laag op de ranglijst, daar ze een van de betere tegenstanders waren in de eerste seizoenshelft.

Holten komt goed uit de startblokken en gaat gelijk op zoek naar de openingstreffer. In de 4e minuut geeft Max Scheperman een voorzet vanaf de achterlijn op Glenn Koerkamp die vanaf randje 16 uithaalt en de keeper de bal uit de benedenhoek ziet ranselen en een corner resteert. Twee minuten later wordt Dylan van der Hulst gelanceerd richting het Zwolse doel. Geflankeerd door twee verdedigers krijgt hij de bal langs de uitgekomen doelman, deze toucheert de bal zodanig dat de bal tegen de lat beland en een verdediger kan ruimen. In de 12e minuut kan de alerte keeper een pass achter de verdediging van Koerkamp buiten zijn strafschopgebied met het hoofd weg koppen. Deze komt bij Van der Hulst die van zo’n 30 meter de bal in het verlaten doel schiet, 1-0. Holten blijft onverdroten op jacht naar meer doelpunten en voor SV Zwolle is het in deze fase een kwestie van tegenhouden. In de 17e minuut wordt Scheperman twee meter buiten het strafschopgebied onreglementair afgestopt. De goedgeplaatste vrije trap van Gijs Martens mist wat snelheid, waardoor de doelman de bal uit de kruising kan tikken en Holten een zesde corner te nemen krijgt. Nu breekt er een fase aan waar het spelbeeld hetzelfde blijft, alleen worden er geen echte doelkansen meer gecreëerd. Als SV Zwolle een vrije trap net buiten de punt van het Holtense strafschopgebied krijgt en deze voorzet achter doelman Davy Tuitert wordt gewerkt, komt deze 1-1 uit de lucht vallen. In de 36e minuut soleert een Zwolse aanvaller van de zijlijn richting de rand van het strafschopgebied, maar is zijn schot te zacht om doelman Tuitert te verrassen. Twee minuten is de doelpoging van de zojuist ingevallen Mick Hofman, na een steekpass van Koerkamp, een stuk gevaarlijker. Maar de Zwolse doelman steekt in een prima vorm en kan deze verwerken tot hoekschop. Ook in de 40e minuut weet hij een schot van Van der Hulst onschadelijk te maken door de bal uit de hoek te duiken. In de 42e minuut levert Rob Hofman een prima aangesneden voorzet af maar gaat de inzet van Scheperman rakelings naast. In de 44e minuut neemt Mick Hofman het vijandelijke doel weer onder vuur, maar wederom redt de Zwolse doelman ten koste van een corner. In de allerlaatste minuut voor de theepauze een uitbraak van SV Zwolle. De rappe aanvaller houdt zijn hoofd koel en schuift de bal onder de uitgekomen doelman Tuitert in het Holtense doel, 1-2.

In de tweede helft komt het eerste doelgevaar weer van Holten. In de 54e minuut wordt een schot van Scheperman onderweg van richting veranderd, waardoor de doelman op het verkeerde been staat. De bal verdwijnt echter rakelings naast het Zwolse doel. In de 59e minuut een razendsnelle uitbraak van Zwolle en de snelle aanvaller lobt de bal fraai over de uitgekomen doelman Tuitert in de verre hoek, 1-3. In de 66e minuut passt Martens de bal uit een vrije trap langs de muur in de loop van Koerkamp die zijn uithaal gepareerd ziet worden door de doelman die daarna ook de rebound onschadelijk maakt. In de 75e minuut leidt balverlies op het middenveld een razendsnelle counter in van Zwolle die koel wordt afgerond, 1-4. In de 82e minuut een pass van Mick Hofman op Koerkamp die zijn schot gepareerd ziet worden door de doelman. In de voorlaatste minuut komt een Zwolse aanvaller nog eén op één voor doelman Tuitert, deze weet erger te voorkomen en redt.

In de eerste helft levert legio kansen voor Holten slechts één doelpunt op en benut SV Zwolle haar beide kansen. De tweede helft krijgen beide ploegen drie goede kansen waarvan SV Zwolle er twee raak schiet en Holten geen, mede namens een voortreffelijke pot van de Zwolse doelman.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg, Joep Keijzer, Frank Marsman, Rob Hofman; Gijs Martens, Glenn Koerkamp, Daan Wissink ©(34. Mick Hofman, 82. Siem Rensen); Max Scheperman (68. Dion Reusink), Harm Jansen, Dylan van der Hulst

Foto: Math Willems