Holten en ABS delen de punten

Vanmiddag spelen de twee ongeslagen teams op het fraaie sportpark de Looënk om de koppositie in de 4e klasse G. ABS heeft met een wedstrijd meer ook 3 punten meer en beide teams hebben een doelsaldo van + 20.

Holten begint goed en zit er overal fel op. Hier heeft ABS het de eerste minuten lastig mee. De eerste kans is wel voor de gastheren uit Bathmen, maar met een katachtige reflex weet Davy Tuitert een tegentreffer te verijdelen. In de 9e minuut de eerste kans voor Holten als een verdediger zich verslikt in een voorzet van Rob Hofman en Bas Tuitert zijn inzet tot corner verwerkt ziet worden door de ABS doelman. ABS heeft inmiddels een licht overwicht. In de 22e minuut een goede kopbal uit een corner van ABS, maar kan Leon Oudenampsen bij de eerste paal de bal wegkoppen. Drie minuten later het volgende gevaar en wederom uit een corner. Nu komt een aanvaller bij de eerste paal voor de verdediger en ziet hij zijn inzet naast gaan. In de 39e minuut gaat Hofman langs een verdediger en bijna vanaf de achterlijn geeft hij voor bij de tweede paal, waar Gijs Martens zijn kopbal net naast ziet gaan. In de 41e minuut een pass van Martens net achter de Bathmense defensie in de loop van Harm Jansen die in het zijnet vuurt.

Holten komt goed uit de kleedkamer en neemt van meet af aan het overwicht in de wedstrijd. In de 55e minuut stuurt Bas Tuitert Harm Jansen alleen richting het vijandelijke doel, maar schiet tegen de ABS doelman. Vijf minuten later komt Jansen, door een pass van Oudenampsen, weer alleen voor de doelman maar nu verdwijnt zijn inzet over het doel. In de 62e minuut een kopbal van Bas Tuitert, uit een corner van Martens, maar de bal wordt door een verdediger van de lijn gehaald. Een minuut later verdwijnt een kopbal van Bas Tuitert, uit een voorzet van Max Scheperman, rakelings naast het doel. In de 76e minuut de eerste echte kans voor ABS, maar de aanvaller mist de beheersing en schiet de bal over het vangnet. Twee minuten later voorkomt Stan van de Berg met een formidabele sliding een doelpoging en waar ABS daar een corner had moeten krijgen, geeft de arbiter een doeltrap. In de 80e minuut voorkomt ook Joep Keijzer met een sliding dat een ABS aanvaller gevaarlijk kan worden. In de 85e minuut krijgt ABS op zo’n 20 meter een directe vrije trap te nemen, maar het schot is krachteloos en kan door doelman Tuitert opgeraapt worden. De laatste goede doelkans is voor Holten als Bas Tuitert de bal afspeelt op Tom Lenderink, die met een venijnig schot de ABS doelman probeert te verschalken. Maar deze keept een prima pot en redt ook deze doelpoging.

Met het gelijkspel zal iedereen tevreden zijn. Een goede afspiegeling van de wedstrijd, waar de eerste helft voor ABS was en de tweede helft voor Holten. Holten had de betere kansen, maar ook ABS kreeg er enkele.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg, Joep Keijzer Frank Marsman, Rob Hofman; Leon Oudenampsen, Gijs Martens, Daan Wissink ©; Max Scheperman (64. Tom Lenderink), Bas Tuitert, Harm Jansen (82. Dylan van der Hulst)