Bericht Jeugdbestuur: Jeugd weer voorzichtig de voetbalvelden op

Beste jeugdspelers, ouders en/of verzorgers,

Allereerst hopen en wensen wij als jeugdcommisie van de VV Holten dat het goed gaat met jullie allemaal. We hopen dat iedereen gezond is, voor degene die ziek zijn hopen wij dat ze spoedig hersteld zijn.

De dinsdagavond, 21 april, door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april 2020 ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen van de JO7 t/m/JO12 van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor de JO13 tot en met JO19 is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.
De KNVB gaat de komendende dag in gesprek met de gemeente over hoe wij dit als VV Holten op een verantwoorde manier kunnen invullen, rekening houdend met alle overige richtlijnen die van kracht zijn. Wellicht ten overvloede, we kunnen niemand verplichten om te trainen of om training te geven. Op dit moment zijn wij als jeugdcommissie al druk aan het inventariseren om te kijken welke teams de training weer willen gaan oppakken

Zodra er meer bekend is over de afspraken tussen de gemeent en VV Holten en de voorwaarden voor het geven van jeugdtrainingen bekend zijn dan zullen wij dit uiteraard melden. De verwachting is dat hier aankomende week meer duidelijk in komt en dan hopen wij ook te weten welke teams er weer willen en kunnen gaan trainen.

We zijn als jeugdcommissie blij dat we voorzichtig weer aan voetballen mogen denken en we hopen dat we na de zomer weer met alle jeugd en senioren teams lekker kunnen voetballen.

Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie VV Holten